Gümüşhane'de Gazze'de yaşanan soykırım için yürüyüş yapılacak

Gümüşhane Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından cumartesi günü saat 13.00'te Fatih Parkı'ndan başlamak üzere, Gazze'de yaşanan soykırıma tepki için yürüyüş gerçekleştirilecek.
Yapacakları yürüyüş hakkında bilgi veren Tertip Komisyonu Başkanı Ömer Arslan, "Vicdan sahibi, içinde Kudüs adına hassasiyet taşıyan herkesi cumartesi günü tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz." dedi.
Gümüşhane halkı olarak zulme sessiz kalmayacaklarını ifade eden Arslan, "Gazze'de 216 gündür benzeri görülmemiş bir katliam ve soykırım yaşanıyor. İşgalci çete bütün insani değerleri hiçe sayarak, bir katliama girişmiş ve savaş suçu işlemeye devam ediyor. İşgalci çete bu cürümleri işlerken en büyük desteğini ABD, BM ve diğer Batılı, Avrupalı ülkelerden alırken, cesaretini ise Müslüman devletlerin ve halkların duyarsızlığından alıyor. Gümüşhane olarak bizler bu zulme sessiz kalmayarak, safımızı belli etmek ve toplumda Kudüs duyarlılığı oluşturmak adına 11 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'te Fatih Parkı'ndan başlamak üzere bir yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyeceğiz. Vicdan sahibi, içinde Kudüs adına hassasiyet taşıyan herkesi cumartesi günü tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
"Yürüyüşler ve sokaklarda atılan sloganlar işe yaramıyor diye düşünmeyelim"
Arslan, sözlerinin devamında şöyle konuştu:
"Yürümekle, slogan atmakla bir şey olmaz diye düşünmeyelim. Özellikle bugün dünyanın farklı yerlerinde ve özellikle ABD'de düzenlenen yürüyüş ve etkinliklere ABD polisi ve söz konusu ülkelerin güvenlik güçleri müdahale ediyorsa, bu tür etkinlikler işe yarıyor ve zalimleri korkutuyor demektir. Zira Filistinli kardeşlerimizin ve mücahit kardeşlerimizin bizden beklentisi de meydanları boş bırakmamamızdır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'ye ait olduğu belirtilen Ocean Grand isimli kargo gemisi, işgal ordusuna topçu sistemleri ve patlayıcı taşıyor. Geminin Limasol Limanı'nda ikmal yapmasının ardından Aşdod Limanı'na yönelmesi bekleniyor.
Siyonist rejimin Gazze'de Latin Kilisesi'ni hedef alan saldırısı tepkiyle karşılandı. Kudüs'teki patrikler ve kilise liderleri, saldırının uluslararası hukuka aykırı ve kutsal mekânlara saygısızlık olduğunu vurguladı.
Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde sabah saatlerinde yardım bekleyen sivilleri hedef alan siyonist rejim, 5 Filistinliyi şehit etti, çok sayıda kişi de yaralandı.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde dün yapılan olağanüstü oturumda, Konsey'in birçok üyesi siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırılarını derhal durdurması çağrısında bulundu. Toplantı, Şam yönetiminin talebiyle gerçekleşti.