Güney Afrika'dan siyonist rejimin savaş suçları için UCM'ye başvuru

Güney Afrika Cumhuriyeti, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının soruşturulması için Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvurdu.
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Katar'da konuştu.
Ramaphosa, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının UCM tarafından soruşturulmaya müsait olduğuna dikkati çekerek, "Orada savaş suçları işlendiğine inandığımız için (UCM'ye) başvuruda bulunduk." dedi.
Ramaphosa, "Artık bir toplama kampına dönüşen Gazze'de şu anda bir soykırım yaşanıyor. Güney Afrika olarak, özellikle hastanelere karşı gerçekleştirilen saldırılara karşı tavrımızı çok açık bir şekilde ifade ettik." ifadelerini kullandı.
6 Kasım'da Tel Aviv'deki tüm diplomatlarını istişare için geri çeken Güney Afrika Cumhuriyeti, siyonist işgal rejiminin hastane, ambulans, okul, apartman ve özel arabalarında Filistinli sivilleri doğrudan hedef almasının "savaş suçu" olduğunu belirtmişti.
Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güney Afrika, israili bir kez daha uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine uymaya ve Cenevre Sözleşmeleri ile uluslararası insani hukuk kapsamında sivilleri korumaya çağırıyor." ifadeleri kullanılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.