HAMAS: Ateşkes ile ilgili tutumumuz değişmeyecek

HAMAS yetkililerinden Usame Hamdan, ateşkes anlaşmasındaki tutumlarının değişmeyeceğini söyledi.
Usame Hamdan, Katar'ın El Cezire kanalına verdiği röportajda ateşkes süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Hamdan, "Netanyahu, HAMAS'ın esir takası anlaşmasındaki şartlarını kabul etmek zorunda" dedi.
HAMAS'ın ateşkes konusundaki tutumunun kesin olduğunu vurgulayan Hamdan, "Netanyahu'nun inatçılığı anlaşmaya varılmanın önündeki en önemli engeldir" ifadesini kullandı.
HAMAS yetkilisi "Halkımızın acılarının sona ermesini sağlayacak bir anlaşmaya varılması konusunda tavrımız kesindir ve müzakerelerde esneklik gösterdik" şeklinde konuştu.
Hamdan ayrıca Netanyahu'nun Donald Trump'ın iktidara dönüşüne güvendiğini, iktidara gelmesiyle bunun kendi lehine sonuçlanacağını düşünüyorsa çok yanıldığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.