HAMAS: Ateşkes olmadan esirleri bırakamayız

Rusya'nın başkenti Moskova'ya ziyarette bulunan HAMAS heyetinden Abu Hamid, ateşkes ilan edilmeden ellerindeki esirleri bırakmayacaklarını söyledi.
HAMAS Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk'un da yer aldığı heyet, Moskova'yı ziyaret etti.
Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus yetkililerin HAMAS heyetiyle görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi.
Rus Kommersant gazetesi ise Ebu Hamid adlı HAMAS yetkilisinin, ateşkes ilan edilmeden ellerindeki esirleri bırakmayacaklarını söylediğini aktardı.
Gazetenin haberine göre Abu Hamid, "Hangi esirlerin sivil olduğunu tespit etmek için zamana ihtiyacımız var, bu da ancak ateşkes ortamında mümkün" şeklinde konuştu.
HAMAS heyeti dün Moskova'ya resmi bir ziyaret düzenlemiş, siyonist rejim gelişmeye tepki göstermişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.