HAMAS: Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'ni yıkan siyonist rejim yargılansın

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist rejim ve sözde yöneticilerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'ni patlayıcılarla havaya uçurması nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanmasını istedi.
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan ve kanser hastalarının tedavi edildiği tek hastane olan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, siyonist rejim tarafından patlayıcılarla yerle bir edildi.
HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırıyı "Siyonist rejimin Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım eylemlerinin bir parçası" olarak nitelendirdi.
Hastanenin yıkılmasının ABD'nin desteğiyle gerçekleştiğini belirten HAMAS, "Beyaz Saray yönetiminin, siyonist rejime uluslararası hukuku hiçe sayarak Filistin halkına karşı yürüttüğü imha savaşını sürdürmesi için yeşil ışık yaktığını" ifade etti.
Açıklamada, "Uluslararası Adalet Divanı'nı, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni ve tüm yetkili mahkemeleri, bu barbarca eylem ve Gazze'de işlenmeye devam eden diğer savaş suçları nedeniyle siyonist rejime ve onun liderlerine karşı yasal işlem başlatmaya çağırıyoruz." denildi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2011-2017 yılları arasında inşa edilen bu hastane, 33 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olup, 8 blok, 4 ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, laboratuvarlar ve 180 odadan oluşuyordu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.