HAMAS: Netanyahu esirleri aç bırakarak öldürmeye çalışıyor

HAMAS Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, siyonist rejim lideri Netanyahu ve hükümetini, Gazze'deki esirlerin açlığa mahkûm edilmesinden sorumlu tuttu.
HAMAS Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, siyonist rejim ve Başbakan Binyamin Netanyahu'yu, Gazze'deki esirlerin yaşadığı açlığın sorumlusu olarak gösterdi.
Telegram hesabından yaptığı açıklamada er-Rişk, "Esirlerin açlığa düşmesi üzücüdür; ancak bu durumun tek sorumlusu Netanyahu ve onun Nazi zihniyetli hükümetidir" ifadelerini kullandı.
Er-Rişk, siyonist rejimin Filistin halkına yönelik yürüttüğü aç ve susuz bırakma savaşının, Gazze'de tutulan esirleri de etkilediğini belirterek, "Direnişçiler esirlere, kendi yedikleri ve içtiklerinden vererek İslam'ın ve insanlığın gereğini yerine getiriyor. Geçmiş takaslarda esirlerin sağlıklı şekilde serbest bırakıldığını tüm dünya gördü" dedi.
Bugün ise hem Filistin halkının hem de esirlerin açlık, kilo kaybı ve bitkinlik yaşadığını söyleyen er-Rişk, "Netanyahu'nun Gazze'ye dayattığı kuşatma, esirleri de pençesine aldı" diye konuştu.
Er-Rişk, Gazze'deki açlık manzaralarının, esir asker İvatar David'in görüntüleriyle birlikte, siyonist rejimin inkâr ettiği kıtlığın en açık kanıtı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Netanyahu'nun bu aç bırakma politikasının, esirlerin yerlerini tespit edip onları bombardımanda öldüremediği için, açlıktan ölmelerini sağlama hedefi taşıdığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.