HAMAS: Siyonist rejim, ABD'nin yardımıyla ayakta duruyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) yetkililerinden Ali Baraka, siyonist işgal rejiminin ABD'nin yardımıyla ayakta durduğunu belirtti.
Ali Baraka, ABD'li yetkililerin Tel Aviv'e yaptıkları ziyareti değerlendirerek, "ABD Başkanı Biden'ın Tel Aviv ziyareti, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik barbarca saldırıları ile eş zamanlı olarak gerçekleşti. Biden, işgal rejimini desteklemek ve Netanyahu ile mağlup ordusunun moralini yükseltmek için işgal altındaki topraklara gitti. Bugün ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, siyonist işgal rejiminin yanında yer alıyor. Aksa Tufanı'nda işgalci rejim ağır bir darbe aldı. Rejimin omurgası olan işgal ordusu, direnişçiler tarafından yenilgiye uğratıldı." dedi.
Baraka, ABD'li makamların işgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı gezinin, Washington yönetiminin Filistin direnişinin rejimi devirmesinden çok korktuğu için yapıldığını söyledi.
Filistin milletine karşı savaşı yürüten tarafın ABD olduğunu belirten Baraka, "Gazze Şeridi'ndeki ailelerimizi Sina bölgesine ve Ürdün gibi diğer Arap ülkelerine göçe zorlamak amacıyla Arap ülkelerine baskı yapan Amerika'dır. Ortadoğu'ya uçak gemisi gönderen ve yeni planlar çizen Amerika'dır. Siyonist rejime silah ve askeri teçhizat göndermek için bir hava koridoru oluşturan ABD'dir. Ukrayna'da işgal karşıtı olduğunu iddia eden ABD, Filistin'deki işgali destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Ali Baraka, Arap ülkelerine seslenerek, şunları kaydetti:
"Arap ülkelerinden siyonist rejimle ilişkilerini kesmelerini, Filistin milletine ve direnişine güvenmelerini istiyoruz. Çünkü gelecek bölge halklarına aittir, gelecek direniş ekseninindir, gelecek Filistin meselesinindir. İşgalciler çöküş aşamasına girmiş durumda ve Amerika'nın yardımıyla ayakta duruyor." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.