HAMAS: Siyonist rejim, ABD'nin yardımıyla ayakta duruyor
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) yetkililerinden Ali Baraka, siyonist işgal rejiminin ABD'nin yardımıyla ayakta durduğunu belirtti.
Ali Baraka, ABD'li yetkililerin Tel Aviv'e yaptıkları ziyareti değerlendirerek, "ABD Başkanı Biden'ın Tel Aviv ziyareti, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik barbarca saldırıları ile eş zamanlı olarak gerçekleşti. Biden, işgal rejimini desteklemek ve Netanyahu ile mağlup ordusunun moralini yükseltmek için işgal altındaki topraklara gitti. Bugün ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, siyonist işgal rejiminin yanında yer alıyor. Aksa Tufanı'nda işgalci rejim ağır bir darbe aldı. Rejimin omurgası olan işgal ordusu, direnişçiler tarafından yenilgiye uğratıldı." dedi.
Baraka, ABD'li makamların işgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı gezinin, Washington yönetiminin Filistin direnişinin rejimi devirmesinden çok korktuğu için yapıldığını söyledi.
Filistin milletine karşı savaşı yürüten tarafın ABD olduğunu belirten Baraka, "Gazze Şeridi'ndeki ailelerimizi Sina bölgesine ve Ürdün gibi diğer Arap ülkelerine göçe zorlamak amacıyla Arap ülkelerine baskı yapan Amerika'dır. Ortadoğu'ya uçak gemisi gönderen ve yeni planlar çizen Amerika'dır. Siyonist rejime silah ve askeri teçhizat göndermek için bir hava koridoru oluşturan ABD'dir. Ukrayna'da işgal karşıtı olduğunu iddia eden ABD, Filistin'deki işgali destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.
Ali Baraka, Arap ülkelerine seslenerek, şunları kaydetti:
"Arap ülkelerinden siyonist rejimle ilişkilerini kesmelerini, Filistin milletine ve direnişine güvenmelerini istiyoruz. Çünkü gelecek bölge halklarına aittir, gelecek direniş ekseninindir, gelecek Filistin meselesinindir. İşgalciler çöküş aşamasına girmiş durumda ve Amerika'nın yardımıyla ayakta duruyor." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.