HAMAS'ın son ateşkes teklifine bugün yanıt vermesi bekleniyor

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS), Mısırlı arabulucular tarafından sunulan son ateşkes teklifine bugün yanıt vermesinin beklendiği belirtildi.
HAMAS tarafından yapılan açıklamada "Büyük ihtimalle bugün inşallah arabuluculara bir yanıt verilecek." denildi.
HAMAS, daha önce yaptığı açıklamalarda direnişin taleplerinin ilk günden beri net olduğunu vurgulamıştı.
Açıklamada "Hareketin talepleri kalıcı bir ateşkes, işgal güçlerinin Gazze'den çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi, yardımların yoğunlaştırılması ve yeniden inşanın başlamasıdır" denilmişti.
Hareketin ateşkes konusundaki esnekliğinin, Binyamin Netanyahu ve hükümetinin uzlaşmazlığı, ertelemeciliği ve savaşı uzatmaya çalışırken anlaşmanın önüne sürekli engeller koyması ile karşılaştığı kaydedilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.