HAMAS'tan bugün için kitlesel eylem çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Gazze'de devam eden işgal soykırımına karşı dünya genelinde bugün ve pazar günü kitlesel eylem çağrısında bulundu.
İşgalci siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarına devam ediyor.
Saldırılarda, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 7 binden fazla Filistinli şehid oldu.
Saldırılarda yaklaşık 20 bin Filistinli de yaralandı.
Binlerce Filistinlinin de ağır bombardıman nedeniyle enkaz altında kaldığı belirtiliyor.
HAMAS, saldırıların başladığı günden bu yana uluslararası kamuoyuna yaptığı eylem çağrısına bir yenisini daha ekledi.
Yapılan açıklamada, "Refah kapısını açın ve Gazze'ye yönelik soykırım savaşını durdurun" sloganıyla, Filistin halkı, Arap ve İslam milleti ile dünyanın özgür halkları, cuma ve pazar günleri kitlesel eyleme davet edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.