HAMAS'tan İslam ümmetine çağrı: Gazze için ayağa kalkın, sessiz kalanlar da suça ortaktır

HAMAS, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü soykırım ve aç bırakma politikasına karşı, İslam ümmeti ve dünyanın vicdan sahibi insanlarını, 25-27 Temmuz tarihleri boyunca her şehirde kitlesel gösteriler düzenlemeye çağırdı.
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist işgalcilerin Gazze'de sürdürdüğü abluka, açlık ve toplu imha suçlarına karşı tüm dünyaya seslendi.
Hareketin yaptığı açıklamada, "Gazze kuşatma altındayken, halkı yavaş yavaş ölüme sürükleniyorken, ümmetin ve insanlığın susma lüksü yoktur" ifadeleri yer aldı.
HAMAS, 25-26-27 Temmuz (Cuma, Cumartesi, Pazar) günleri başta olmak üzere önümüzdeki tüm günlerde, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde, meydanlarda, üniversitelerde ve medya platformlarında geniş çaplı halk hareketleri düzenlenmesi çağrısında bulundu.
Açıklamada, "Bu günler işgale karşı yükselen öfkenin haykırıldığı, sessiz kalanların da yüzleşmesi gereken utanç günleri olmalıdır" denilerek, işgalci rejim ve destekçisi ABD büyükelçilikleri önünde protestolar düzenlenmesi istendi.
HAMAS, Gazze'de yaşananların sadece bir insanlık trajedisi değil, aynı zamanda "vicdanların sınandığı tarihi bir kırılma anı" olduğunu vurgulayarak tüm halklara şu sözlerle seslendi:
"Aç bırakılan Gazze için ayağa kalk! Siyonist rejimin açlıkla, bombayla yürüttüğü bu soykırıma karşı susma! Gazze için haykır: Aç bırakmayı durdurun!" (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.