HAMAS'tan Mahmud Abbas güçlerine tepki: Saldırılar tehlikeli bir şiddet seviyesine işaret ediyor
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Mahmud Abbas yönetimi güvenlik güçlerinin direnişçilere yönelik saldırılarının devam etmesinin Filistin halkı, direniş grupları ve Filistin Kurtuluş Hareketi (Fetih) liderliği tarafından ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti.
HAMAS, yayımladığı bildiride, "Yönetim güçlerinin halkımıza yönelik saldırılarının devam etmesi, ulusal meselelerle ilgili tehlikeli bir seviyeye işaret ediyor." ifadelerine yer verdi.
Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde Filistinli direnişçileri hedef alan Mahmud Abbas'a bağlı güçler bir genci yaralamıştı.
İşgalciler tarafından aranan Kudüs Tugayları Tubas Taburu Komutanı Ahmed Ebu el-Aida'nın Mahmud Abbas güçleri tarafından tutuklanması halkta öfkeye neden oldu.
Tubas'ta direnişçiler ile Abbas güçleri arasında çatışmalar yaşandı.
Tubas'taki silahlı çatışmaların devam ettiği, Abbas güçlerinin bazı gençleri tutukladığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.