HAMAS'tan Merkezî Konsey'e çağrı: Katliam durdurulsun, düşmanla ilişkiler kesilsin

HAMAS, Filistin Merkezî Konseyi toplantısının siyonist rejimin uyguladığı soykırımı durdurmak için bir fırsat olduğunu vurguladı. Hareket, konseyi geçmiş kararları uygulamaya, ulusal birliği sağlamaya ve direnişi yükseltmeye çağırdı.
HAMAS, Filistin Merkezî Konseyi'nin bu kritik dönemde gerçekleştirdiği toplantının, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü soykırımı durdurmak için önemli bir fırsat olabileceğini açıkladı.
Hareket tarafından yapılan açıklamada, toplantının yaklaşık bir buçuk yıl süren katliamların ardından ve ulusal mutabakatı yansıtmayan eksik bir yapıyla gerçekleştirilmesinin halkın fedakârlıklarına uygun kararlarla telafi edilmesi gerektiği vurgulandı.
HAMAS, konseyin cesur ve sorumlu adımlar atarak savaşı durduracak, Filistin halkının haklarını savunacak birlikçi bir tutum benimsemesini istedi. Özellikle, daha önce alınan ama uygulanmayan kararların –başta güvenlik koordinasyonunun durdurulması ve siyonist rejimle tüm ilişkilerin kesilmesi– artık hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Ayrıca hareket, işgale ve onun yerleşimci, yahudileştirme projelerine karşı siyasi ve halk direnişinin tırmandırılması gerektiğini belirtti.
Konsey üyelerine, Filistin siyasetinin dış müdahalelerden arındırılması ve gerçek temsiliyet esasına göre Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yeniden inşası yönünde ciddi kararlar alma çağrısı yapan HAMAS, uluslararası mahkemelerde işgalcinin yargılanması için yasal süreçlerin canlandırılmasını ve Gazze halkına her düzeyde destek verilmesini istedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.