Han Yunus'ta "güvenlik olayı": Kassam işgalcileri havanlarla vurdu

Siyonist rejimin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yoğun askerî hareketliliğe giriştiği bir sırada, HAMAS'a bağlı Kassam Tugayları bölgedeki işgalci yığınaklarını havan toplarıyla hedef aldı. Rejime ait helikopterlerin acil tahliye gerçekleştirdiği bildirilirken, bölgede saatlerce süren patlamalar dikkat çekti.
HAMAS'ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bu sabah yaptığı açıklamada, Han Yunus'un kuzeyindeki Satr bölgesinde konuşlanan işgalci birliklerin havan toplarıyla vurulduğunu duyurdu.
Bu açıklama, aynı bölgede "güvenlik olayı" yaşandığına dair gelen bilgilerle eş zamanlı olarak yapıldı. Siyonist rejime ait helikopterlerin bölgeye en az beş füze fırlattığı ve ardından Şehîr Hamad kentinin doğusuna helikopterle acil iniş yaptığı, bu inişin yaralı işgal askerlerini tahliye etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
Kassam'dan ardı ardına operasyonlar
Kassam Tugayları, gece saatlerinde de Han Yunus'un kuzeyindeki aynı bölgede yer alan işgalci yığınaklarını havan toplarıyla hedef aldığını bildirmişti. Çarşamba günü ise İslamî Kompleks Yolu üzerinde hareket eden bir zırhlı personel taşıyıcısının "Yasin 105" tanksavar füzesiyle vurulduğunu, aracın alev aldığını ve rejime ait helikopterlerin olay yerine inerek tahliye gerçekleştirdiğini açıklamıştı.
Direniş gruplarının son günlerde yayınladığı video kayıtlarında, işgal ordusuna yönelik düzenlenen pusu, sabotaj ve doğrudan saldırıların görüntüleri yer alıyor. Görüntülerde, siyonist rejimin ağır askerî kayıplar verdiği, zırhlı araçların imha edildiği görülüyor.
Direnişin farklı cephelerde sürdürdüğü operasyonlar, Gazze'nin işgal altında kalan bölgelerinde siyonistlerin ilerleyişini durdurmayı ve sivillere yönelik saldırıları engellemeyi hedefliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.