Harran Üniversitesi de işgalcilerin ürünlerini satmama kararı aldı

Harran Üniversitesi, siyonist işgal çetesini finanse eden ürünler ve ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların üniversite olarak işletilen birimlerde satışlarının durdurulduğunu kamuoyu ile paylaştı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun talimatıyla, üniversite yerleşkesi içerisindeki sosyal tesislerde siyonistlerin Filistin'i işgaline destek veren markaların ürünleri artık satılmayacak.
Filistin’e destek amaçlı böyle bir karar aldıklarını belirten Güllüoğlu, "İşgalciler, herkesin gözü önünde resmen terör estiriyor. Batılı ülkeler de bu zulme çanak tutup destekliyor. Terör şebekesi, eşi benzeri olmayan uygulamalarla insan haklarını ihlal etmektedir. Milyonların yaşadığı bir kenti elektriksiz, susuz, ilaçsız ve gıdasız bırakıyor. Genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden insanları öldürüyor. Okul, hastane demeden şehirleri bombalıyor. İnsanlık suçu işliyor. Biz de üniversite olarak Filistin'de yaşanan olayları protesto amaçlı israil ürünlerini boykot kararı aldık. Üniversite kampüslerimizde yer alan sosyal tesislerimize bağlı kantinlerimizde satışlarını yasakladık. Filistin’de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markalar, üniversitemiz bünyesinde bundan sonra bulundurulmayacaktır." diye konuştu.
Dünyanın gözü önünde yapılan zulme karşı tavır alma adına yapılan boykotla, işgalciler tarafından üretilen veya onları destekleyen markalar ve ürünler Harran Üniversitesi tarafından işletilen işletmelerin raflarından kaldırıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Tulkerem kentine ve Tulkerem ile Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırıları 97'nci gününde de aralıksız devam ediyor. Kent, gece gündüz işgal ordusunun ablukası, baskınları ve saldırıları altında yaşamaya çalışıyor.
Savaşın ve ablukanın harabeye çevirdiği Gazze’de insanlar artık sadece bombalarla değil, açlıkla da sınanıyor. Günlük hayat, hayatta kalma mücadelesine dönüştü. Unun yerini toz, tariflerin yerini ise çaresizlik aldı.
İşgal çetesinin Gazze Şeridi’ne uyguladığı kuşatma sebebiyle yaşanan gıda ve bebek maması sıkıntısı bir bebeğin daha şehid olmasına yol açtı.
Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik 7 Ekim 2023’te başlattığı soykırım saldırıları can almaya devam ediyor. Son 48 saatte 77 Filistinli şehit olurken, toplam şehit sayısı 52 bin 495’i, yaralı sayısı ise 118 bini geçti.