Heniyye: israil belirli şartları dayatan siyasi bir tuzak kurmaya çalıştı
HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonist işgal rejiminin ateşkes için belirli şartları dayatan siyasi bir tuzak kurmaya çalıştığını söyledi.
HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Stratejik Düşünce Forumu'nun düzenlediği sempozyuma katıldı.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de yönelik saldırılarıyla ilgili senaryoların tartışıldığı sempozyumda konuşan Heniyye, ateşkes için "saldırıların tamamen durması, işgal ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar ve inşa edilmesi, esir takası ve Gazze halkına yardım sağlanması" gibi talepleri olduğunu hatırlattı.
"Bunlar, halkımızın, direniş güçlerinin ve ümmetin özgür insanlarının talepleridir." diyen Heniyye, "HAMAS, müzakereleri bu talepler üzerinden yürütüyor. Ateşkes müzakerelerinde direniş güçlerinin bu taleplerini karşılayacak tüm girişimlere açığız." dedi.
Heniyye, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'ın sunduğu ateşkes teklifini onayladıklarını ancak işgalcilerin belirli şartları dayatarak siyasi bir tuzak kurmaya çalıştığını söyledi.
Siyonistlerin kurmaya çalıştığı tuzağa dair ayrıntı vermeyen Heniyye, işgalcilerin ateşkes teklifi üzerinde direniş güçlerinin taleplerinin özünü etkileyecek değişiklikler istediğini dile getirdi.
Heniyye, "Aksa Tufanı ile 3 stratejik sonuç elde edilmiştir. İlk olarak, uluslararası ve bölgesel bazı ülkeler tarafından gündem dışına itilen ve İsrail'in iç meselesi gibi gösterilen Filistin meselesini uluslararası ve bölgesel düzeyde yeniden gündeme sokmuştur. İkincisi, işgalin yenilgisinin bir hayal değil gerçek olduğu ve yakında olabilecek bir şey olduğu anlaşılmıştır. Üçüncüsü, işgal rejimi içinde çatlaklar meydana gelirken, ümmet, Filistin meselesi üzerinde birleşmiştir." dedi.
Heniyye, Gazze'ye yönelik savaşın sadece siyonist rejim değil ABD ve onun Batılı sömürgeci müttefiklerinin de dahil olduğu bir savaş olduğunu sözlerine ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.