HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonist işgal rejiminin ateşkes için belirli şartları dayatan siyasi bir tuzak kurmaya çalıştığını söyledi.
HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Stratejik Düşünce Forumu'nun düzenlediği sempozyuma katıldı.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de yönelik saldırılarıyla ilgili senaryoların tartışıldığı sempozyumda konuşan Heniyye, ateşkes için "saldırıların tamamen durması, işgal ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar ve inşa edilmesi, esir takası ve Gazze halkına yardım sağlanması" gibi talepleri olduğunu hatırlattı.
"Bunlar, halkımızın, direniş güçlerinin ve ümmetin özgür insanlarının talepleridir." diyen Heniyye, "HAMAS, müzakereleri bu talepler üzerinden yürütüyor. Ateşkes müzakerelerinde direniş güçlerinin bu taleplerini karşılayacak tüm girişimlere açığız." dedi.
Heniyye, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'ın sunduğu ateşkes teklifini onayladıklarını ancak işgalcilerin belirli şartları dayatarak siyasi bir tuzak kurmaya çalıştığını söyledi.
Siyonistlerin kurmaya çalıştığı tuzağa dair ayrıntı vermeyen Heniyye, işgalcilerin ateşkes teklifi üzerinde direniş güçlerinin taleplerinin özünü etkileyecek değişiklikler istediğini dile getirdi.
Heniyye, "Aksa Tufanı ile 3 stratejik sonuç elde edilmiştir. İlk olarak, uluslararası ve bölgesel bazı ülkeler tarafından gündem dışına itilen ve İsrail'in iç meselesi gibi gösterilen Filistin meselesini uluslararası ve bölgesel düzeyde yeniden gündeme sokmuştur. İkincisi, işgalin yenilgisinin bir hayal değil gerçek olduğu ve yakında olabilecek bir şey olduğu anlaşılmıştır. Üçüncüsü, işgal rejimi içinde çatlaklar meydana gelirken, ümmet, Filistin meselesi üzerinde birleşmiştir." dedi.
Heniyye, Gazze'ye yönelik savaşın sadece siyonist rejim değil ABD ve onun Batılı sömürgeci müttefiklerinin de dahil olduğu bir savaş olduğunu sözlerine ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.
Filistin direnişinin 1891'de başladığını ve bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, Gazze'deki halkın yaşadığı soykırıma rağmen, direnişi inanç ve ruhla sürdürdüğünü belirtti.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 11 bin 800'ü geçtiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin gıda girişine izin vermediği Gazze'de insanların haftalar öncesinden kalan çöp yığınlarında yiyecek aradığını belirtti.