Heniyye'den İslam dünyası liderlerine: Öfkelenmeniz için daha ne kadar kana ihtiyacınız olacak?

Arap ülkeleri ve İslam dünyası liderlerine seslenen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye "Allah için öfkelenmeniz için daha ne kadar katliama ve kana ihtiyacınız olacak?" diye sordu.
HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının "toplu katliama" dönüştüğünü söyledi.
Batı dünyasının "toplu katliamı destekleyen" bir tavır sergilediğini belirten Heniyye, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Heniyyye, "toplu katliamı destekleyen" Batı dünyasının, insanlık sicilinden kaydının düştüğünü söyledi.
Arap ülkeleri ve İslam dünyası liderlerine de "Allah için öfkelenmeniz için daha ne kadar katliama ve kana ihtiyacınız olacak?" şeklinde seslenen Heniyye, liderlere Gazze'deki çocuk, kadın ve yaşlıların kanlarının bu denli akması karşısında tarihi bir tavır almaları gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.