Heniyye'den İslam dünyası liderlerine: Öfkelenmeniz için daha ne kadar kana ihtiyacınız olacak?

Arap ülkeleri ve İslam dünyası liderlerine seslenen HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye "Allah için öfkelenmeniz için daha ne kadar katliama ve kana ihtiyacınız olacak?" diye sordu.
HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının "toplu katliama" dönüştüğünü söyledi.
Batı dünyasının "toplu katliamı destekleyen" bir tavır sergilediğini belirten Heniyye, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.
Heniyyye, "toplu katliamı destekleyen" Batı dünyasının, insanlık sicilinden kaydının düştüğünü söyledi.
Arap ülkeleri ve İslam dünyası liderlerine de "Allah için öfkelenmeniz için daha ne kadar katliama ve kana ihtiyacınız olacak?" şeklinde seslenen Heniyye, liderlere Gazze'deki çocuk, kadın ve yaşlıların kanlarının bu denli akması karşısında tarihi bir tavır almaları gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.