Herzog: Gazze'deki "güçlü varlığımızı" koruyacağız
Siyonist işgal rejimi sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "Geri çekilirsek Gazze'de kontrolü kim ele alacak? Orada boşluk bırakamayız." dedi.
Financial Times'a verdiği demecinde siyonist işgal rejimi ordusunun Gazze Şeridi'ndeki varlığı ve ne kadar kalacağını değerlendiren Herzog, "Gazze Şeridi'nde ulusal güvenliği tehdit edebilecek herhangi bir boşluk oluşmasını önleyeceklerini" söyledi.
Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde "güçlü varlığını" koruması gerektiğini belirten Herzog "Geri çekilirsek Gazze'de kontrolü kim ele alacak? Orada boşluk bırakamayız. Gazze Şeridi'nde ilerideki yönetim mekanizmasının ne olacağını düşünmemiz gerekiyor. Masada birçok fikir var." ifadelerini kullandı.
Herzog, HAMAS'ın yeniden ortaya çıkmasını önlemek için yakın gelecekte Gazze Şeridi'nde büyük askeri güç bulundurabileceklerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.