Hizbullah, Lübnan sınırındaki siyonist rejim kayıplarını açıkladı

Lübnan Hizbullah Hareketi, 8 Ekim'den bu yana 120 siyonist rejim sözde askerini vurduklarını, 9 tankı imha ettiklerini ve bir insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu.
Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen el- Menar TV'de, siyonist işgal rejimine yönelik operasyonlara dair infografik yayımlandı.
23 günlük çatışmalara ilişkin bilgiler içeren infografike göre, Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana siyonist işgal rejimine yönelik 105 operasyon düzenledi.
Operasyonlarda, 33 radar hedef alındı, 69 iletişim sistemi yok edildi, 140 güvenlik kamerası ve 17 sinyal bozucu sistem imha edildi.
9 tankın vurulduğu operasyonlarda, 1 insansız hava aracı düşürüldü, 120 siyonist rejim sözde askeri hedef alındı.
Lübnan sınırında Yahudilerin işgal ettiği 28 yerleşim bölgesi boşaltıldı ve 65 bin işgalci iç bölgelere gitmek zorunda kaldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.