Hollanda'dan Ben Gvir ve Smotrich'e yasak: Soykırım sorumlularına kapılar kapandı
Gazze'deki etnik temizlik çağrıları ve Filistinlilere yönelik şiddet kışkırtıcılığı nedeniyle Hollanda, siyonist bakanlar Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich'in ülkeye girişini yasakladı.
Gazze'deki sivil nüfusa yönelik soykırımın mimarları arasında gösterilen siyonist rejimin sözde bakanları Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich, Hollanda'nın yaptırımlarıyla karşı karşıya kaldı.
Lahey yönetimi, Filistinlilere yönelik açık çağrılarla işlenen insanlık suçlarından ötürü bu iki ismin ülkeye girişini yasakladı.
Hollanda Dışişleri Bakanı Kaspar Valdikamp'ın meclise gönderdiği açıklamada, "Gazze'deki insani durum savunulamaz. Bu kişilerin açıklamaları ve eylemleri, uluslararası hukuku açıkça ihlal ediyor" denildi.
Buna paralel olarak, Hollanda hükümeti siyonist rejimin Lahey Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak resmi uyarıda bulundu. Ayrıca Avrupa Birliği'nde siyonist rejimin araştırma programlarından dışlanması ve AB-israil ticaret anlaşmasının askıya alınması gündeme gelecek.
Hollanda Başbakanı Dick Schoof da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Gazze'de insani yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde Avrupa'nın ticaret ve silah ihracatı alanlarında yaptırımlar uygulaması gerektiğini vurguladı.
Ben Gvir, yasak kararına tepki göstererek, "Tüm Avrupa beni yasaklasa da israili savunmaya devam edeceğim" dedi. Ancak bu açıklama, onun ve Smotrich'in Gazze'deki sivillere yardım ulaştırılmasını engelleme ve açıkça "aç bırakma politikası" yürütme suçlarını örtbas edemiyor.
Geçtiğimiz günlerde Hollanda Ulusal Güvenlik Ajansı da siyonist rejimi ülke güvenliğine tehdit oluşturan aktörler listesine eklemişti. Siyonist rejimin kamuoyunu yanıltmak için Hollanda'da sistematik dezenformasyon faaliyetleri yürüttüğü belirtilmişti.
Uluslararası tepkilerin artarak büyüdüğü bu süreçte, Avrupa'da birçok ülkenin Ben Gvir ve Smotrich gibi savaş suçlusu isimlere karşı hukuki yaptırımlar başlatması bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.