Hollanda'dan vatandaşlarına Irak'ı terk etme çağrısı
Hollanda hükümeti, vatandaşlarına Irak'ı terk etmeleri ve zorunlu olmadıkça Kürdistan Bölgesi'nde bulunmamaları çağrısında bulundu.
Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı Irak'ın büyük şehirlerinde gösteriler yapılıyor. Batılı kişi ve taraflara yönelik şiddet ve hedef alma ihtimali var. Irak'taki güvenlik durumu aniden kötüleşebilir, bu nedenle Hollanda vatandaşlarına Irak'ı derhal terk etmeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, en yüksek uyarı seviyesini simgeleyen Irak haritası kırmızıyla gösterilirken, Kürdistan Bölgesi'ndeki Erbil, Dohuk, Süleymaniye ve Halepçe kentleri ise daha düşük riskleri içeren turuncu seviyede gösterildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.