HRW: israil saldırıları "savaş suçu" olarak soruşturulmalı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki kuşatma ve saldırılarının "savaş suçu" olarak soruşturulmasını istedi.
İşgal Altındaki Filistin Toprakları Hakkında Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni soruşturmaya çağıran HRW, "tıbbi tesislere, personele ve ulaşıma yönelik saldırılara" dikkat çekti.
Siyonist işgal rejiminin "Gazze'nin sağlık sistemini tahrip ettiği ve bu saldırıların savaş suçu olarak soruşturulması gerektiğini" belirten HRW, "israil ordusunun 5 Kasım 2023'te 'HAMAS'ın hastaneleri kullandığı' yönündeki iddialarına rağmen, ortaya konan hiçbir kanıt, hastanelerin ve ambulansların uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki korunan statülerinden yoksun bırakılmasını haklı gösteremez" ifadelerine yer verdi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, 7 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında Endonezya Hastanesi, El Ahli Hastanesi, Uluslararası Göz Sağlığı Merkezi, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi'ne saldırılarını araştırmıştı.
HRW Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi, "Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur. HAMAS'ın operasyonuna misilleme olarak 2 milyon insanı cezalandırmak bir gerekçe değil. Bu çok basit ve açık." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Slovenya, Gazze'deki katliamlardan sorumlu tutulan siyonist rejimin iki sözde bakanını ülkeye sokmama kararı aldı. Bu adımla Avrupa Birliği içinde ilk kez böyle bir yaptırım uygulanmış oldu.
HAMAS'ın, siyonist rejimin sunduğu yeni geri çekilme haritalarını reddettiği bildirildi. Arabulucular ateşkes sürecini sürdürürken, müzakerelerde önceliğin insani yardım, geri çekilme planı ve kalıcı ateşkes garantilerine verildiği belirtildi.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım saldırıları sürerken, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği hava saldırılarında en az 56 Filistinli şehit oldu. Okul ve yardım bekleme noktaları özellikle hedef alındı.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.