İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki kuşatma ve saldırılarının "savaş suçu" olarak soruşturulmasını istedi.
İşgal Altındaki Filistin Toprakları Hakkında Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni soruşturmaya çağıran HRW, "tıbbi tesislere, personele ve ulaşıma yönelik saldırılara" dikkat çekti.
Siyonist işgal rejiminin "Gazze'nin sağlık sistemini tahrip ettiği ve bu saldırıların savaş suçu olarak soruşturulması gerektiğini" belirten HRW, "israil ordusunun 5 Kasım 2023'te 'HAMAS'ın hastaneleri kullandığı' yönündeki iddialarına rağmen, ortaya konan hiçbir kanıt, hastanelerin ve ambulansların uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki korunan statülerinden yoksun bırakılmasını haklı gösteremez" ifadelerine yer verdi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, 7 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasında Endonezya Hastanesi, El Ahli Hastanesi, Uluslararası Göz Sağlığı Merkezi, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi'ne saldırılarını araştırmıştı.
HRW Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi, "Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur. HAMAS'ın operasyonuna misilleme olarak 2 milyon insanı cezalandırmak bir gerekçe değil. Bu çok basit ve açık." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.
Filistin direnişinin 1891'de başladığını ve bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, Gazze'deki halkın yaşadığı soykırıma rağmen, direnişi inanç ve ruhla sürdürdüğünü belirtti.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 11 bin 800'ü geçtiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin gıda girişine izin vermediği Gazze'de insanların haftalar öncesinden kalan çöp yığınlarında yiyecek aradığını belirtti.