HÜDA PAR: Amerika asla çözümün bir parçası olamaz

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, "İlk günden beri siyonizmden yana taraf tutan, ateşkes tekliflerini BM'de veto eden ABD çözümün bir tarafında yer almamalıdır." dedi.
HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, siyonist işgal rejiminin abluka ve yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde yaşananlara yönelik değerlendirmelerde bulundu.
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki vahşet ve mezalimin tüm şiddeti ile devam ettiğini belirten Demir "Gazze'den alınan bilgilere göre dün gece, 7 Ekim'den beri en şiddetli bombardıman yaşandı. Aksa Tufanı'nın üzerinden bir ay geçmesine, çoğunluk kadın ve çocuk olmak üzere 10 binin üzerinde şehidimiz olmasına rağmen halen maalesef Gazzeli kardeşlerimiz yalnızdırlar. Su, elektrik, gıda yok. Hastaneler bombalanıyor, yaralılara müdahale edilemiyor. Belki binlerce insan halen enkazların altında bulunuyor." dedi.
"Dünya yapılan soykırımı seyrediyor"
"Buna rağmen dünya yapılan soykırımı seyrediyor. İslam ülkelerinin yönetimleri kılını hala kıpırdatmadı. Amerika, İngiltere, Fransa, Japonya ve diğer batı ülkeleri orduları ile ve tüm insanlığa meydan okurcasına siyonist vahşete her türlü desteği veriyorlar." diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu vahşetin faili olan Amerika Dışişleri Bakanı Blinken, sözde çözüm arayışı kapsamında bölge turuna çıktı ve dün gece Türkiye'ye de geldi. Sözüm ona çözüm arayışı içerisinde bazı temaslarda bulunmak üzere gelen Blinken'in niyetinin ne olduğunu herkes az çok tahmin edebiliyor. ABD'nin özellikle çözümden kastının Gazzelileri rahatlatan, Filistin devletinin özgürlüğünü garanti altına alan bir çözüm olmayacaktır elbette. Onların amacı siyonistlerin işgallerini güvenceye alan bir çözümü dayatmak, siyonizmi merkeze almak ve HAMAS'ı devre dışı bırakmaktır. İlk günden beri siyonizmden yana taraf tutan, ateşkes tekliflerini BM'de veto eden ABD çözümün bir tarafında yer almamalıdır. Blinken'in bölgeye gelmesinin asıl amacı; HAMAS'ı devre dışı bırakıp Gazze'yi insansızlaştırma stratejileriyle ilgili ülkeleri ikna etmek, buna zemin oluşturmaktır. HAMAS'ı haksız gören zihniyet, siyonizmin şimdiye kadar ki bütün işgallerini meşru gören zihniyettir. HAMAS, Filistinlilerin seçimle iktidara getirdiği ve Filistinlilerin iradelerini temsil eden siyasi bir harekettir."
"HAMAS'ın kabul etmeyeceği bir formül asla dayatılmamalıdır"
"Şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki; Amerika asla çözümün bir parçası olamaz. Bu denklemde yer almamalıdır." diyen Demir "HAMAS'ın devre dışı bırakılacağı hiçbir formül çözüm getirmez. HAMAS'ın mücadelesi işgal ve katliamlara karşı haklı bir mücadeledir. HAMAS, halkın kahir ekseriyeti tarafından seçimle iş başına getirilmiş meşru bir halk hareketidir. Bu nedenle HAMAS'ın kabul etmeyeceği bir formül asla dayatılmamalıdır. Türkiye HAMAS'ın rızasının olmayacağı hiçbir şeye müspet yaklaşmamalıdır." şeklinde konuştu.
"Uluslararası bir deniz filosu hızlı bir şekilde yola çıkarılmalıdır"
"Üzerinde duracağımız ikinci husus, Gazze'deki insani dram ve insani temel ihtiyaçlar ile alakalıdır." diyen Demir, "Gazze'deki vahşet ve insanlık dışı ablukayı kırmak, temel insani ihtiyaçları ulaştırmak bugün çok ciddi ihtiyaç haline gelmiştir. Şu anda dünyada ivedi bir şekilde üzerinde durulması gereken hususların başında elbette ki bu konu gelmektedir. Bu durum hepimize büyük bir insani sorumluluk da yüklemekte, bir vazife vermektedir. Bugün acil olarak temel gıda ve tedavi ihtiyaçlarının Gazze'ye ulaştırılması bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bunu yapmak için uluslararası bir deniz filosu hızlı bir şekilde yola çıkarılmalıdır. Bu bizim dünyaya, özellikle İslam ülkelerine çağrımızdır. Türkiye bütün imkanlarını ortaya koyarak bu zemini oluşturmalıdır. İslam ülkeleri başta olmak üzere insan haklarına saygı duyduğunu iddia eden ve siyonist vahşete karşı çıkan bütün ülkeler, en başta da İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkeler bu filoya fiili olarak, gemi ve temel ihtiyaçlar vermek suretiyle destek vermeli, sahip çıkmalı ve bir an önce yola koyulmalıdır." ifadelerini kullandı.
"Bu çağrımız sadece Türkiye'ye değil"
"Bu çağrımız sadece Türkiye'ye değil elbette. Müslim veya gayrı müslim bütün ülkeler bu filo için harekete geçmelidir." diyen Demir, şu ifadelere yer verdi:
"Özetleyecek olursak; Blinken'in Türkiye ziyaretini kesinlikle iyi niyetli görmüyoruz, Blinken'in dayatmaları asla kabul edilmemelidir. İkinci olarak da insani yardım filosunun deniz yolu ile bir an önce yola çıkarılması ivedi çağrımızdır. Bütün İslam ülkelerine ve siyonizme karşı çıkan, bu vahşete karşı durduğunu iddia eden bütün ülkelerin bu filoyu bir an önce yola çıkarması çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.