HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çanakkale şehitliğine rağmen Filistin’den bize ne diyebilir miyiz?

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, halkın, Gazze’nin yanında olduğunu ve halkın sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.
TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, siyonist işgalcilerin ablukası altındaki Gazze’deki insanlık dışı vahşete dikkat çekerek, Çanakkale'de şehit düzen Filistinli Müslümanların kabir fotoğraflarını göstererek “Çanakkale şehitliğine rağmen Gazze’den, Filistin’den bize ne diyebilir miyiz?” dedi.
Genel Kurul'da konuşan Dinç, “Kıymetli milletvekilleri şu elimde tuttuğum resimler, Çanakkale’de şehid düşen Filistinli Müslümanların kabirleridir. Filistin’den yola çıkıp 2 bin kilometre uzaktaki Çanakkale cihadına katılarak şehit oldular. Bunların 88’i bizimle omuz omuza şehit oldu. 400’de farklı muhtelif hastalıklardan vefat etti. Çanakkale şehitliğine rağmen Gazze’den, Filistin’den bize ne diyebilir miyiz? Nasıl ki onlar 100 yıl önce bizleri savunmak için yola düştü, bedel ödedi, bizler de şimdi kardeşlerimiz için harekete geçmeliyiz. Halkımız Gazze’nin yanındadır. Halkımızın sesine kulak vermeliyiz. Halkımız, siyonistlerle diplomatik ilişkiler kesilsin, diyor. O gün de Gazze dostumuzdu, bugün de” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.