İki çocuk daha Gazze'de açlıktan şehit oldu

Gazze'de açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle son 24 saatte iki çocuk daha hayatını kaybetti. Ağustos ayından bu yana açlıktan ölenlerin sayısı 459'a ulaştı.
Gazze'deki sağlık kaynakları, son 24 saat içinde iki çocuğun açlık ve kötü beslenme nedeniyle şehit olduğunu açıkladı. Böylece savaşın tetiklediği kıtlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 459'a, bu rakamın içindeki çocuk şehitlerin sayısı ise 154'e yükseldi.
Kaynaklar, Birleşmiş Milletlerin de içinde yer aldığı uluslararası gıda güvenliği değerlendirme mekanizmasının (IPC) 22 Ağustos'ta Gazze'de resmi olarak "açlık" ilan ettiğini hatırlatarak, o tarihten bu yana aralarında 39 çocuğun da bulunduğu 181 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
IPC raporuna göre, Gazze'de yarım milyondan fazla insan "felaket" düzeyinde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu durum, kitlesel açlık, ölümler, aşırı yetersiz beslenme ve insani çöküş anlamına gelen beşinci aşamaya işaret ediyor.
Uluslararası rapor, açlığın önümüzdeki dönemde Deyr Belah ve Han Yunus'a da yayılabileceği uyarısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
"Sumud Direnişi Gazze'nin Dirilişi" başlıklı konferansta Küresel Sumud Filosu ve Gazze'nin içinde bulunduğu durum hakkında Ağrı Dağı Anadolu Lisesinde bir program gerçekleştirildi.
İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Gazze'den paylaştığı saha raporunda işgal ordusunun "HAMAS'ın yeni nesil savaşçılarıyla" yürüttüğü şiddetli çatışmaların ayrıntılarını aktardı.
İşgal basınında yer alan haberlere göre, Gazze'de sağlanan ateşkes ve esir takası anlaşması ancak Netanyahu hükümetinin resmî onayından sonra uygulanmaya başlanacak. Buna rağmen siyonist rejim, anlaşma öncesi kentteki saldırılarını sürdürüyor.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 11 Filistinlinin şehit olduğunu, 49 kişinin de yaralandığını açıkladı. Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda şehit sayısı 67 bin 194'e ulaştı.