İngiliz basını: israil hapishanelerinde sistematik işkence ve tecavüz uygulanıyor

Filistin Esir İşleri Kurumu Başkanı Raed Ebu el-Humus, İngiltere’nin The Independent gazetesinde yayımlanan ve siyonist rejimin Filistinli esirlere yönelik insanlık dışı işkencelerini ortaya koyan haberin, işgalin acımasızlığını bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.
Filistin Esir İşleri Kurumu Başkanı Raed Ebu el-Humus, The Independent gazetesinin yayımladığı esirlerin tanıklıklarını içeren raporun, hapishanelerde yaşanan sistematik işkenceleri ifşa ettiğini belirtti. Raporda, Filistinli esirlerin dayak, elektrik şoku, tecavüz ve bıçaklama gibi ağır işkencelere maruz kaldığı anlatılıyor.
Ebu el-Humus, uluslararası kuruluşların işgal yönetiminin iş birliği yapmaması bahanesiyle mahkumlara ulaşamamasının, hapishanelerdeki vahşetin boyutunu artırdığını vurguladı. 7 Ekim 2023’ten bu yana siyonist rejimin hapishanelerinde en kanlı ve en hukuksuz dönem yaşandığını belirten Ebu el-Humus, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.
Hapishanelerde ölüm ve işkence
Siyonist rejim, Filistinli esirlere karşı sistematik işkence, tecavüz, elektrik şoku, aç bırakma ve tıbbi ihmal gibi savaş suçları işliyor.
Esirlerin tutulduğu askeri üsler, adeta diri diri gömüldükleri toplu mezarlara dönüştü.
İşgal güçlerinin gerçekleştirdiği baskınlarda, esirlerin aileleri de hedef alınıyor; evler yıkılıyor, aile bireyleri rehin alınıyor, Filistinliler canlı kalkan olarak kullanılıyor.
Filistinli esirlerin durumu
İşgal hapishanelerinde 9 bin 500’den fazla Filistinli esir bulunuyor.
Bunlardan 3 bin 405’i idari tutuklu, 350’si çocuk, 26’sı kadın.
Siyonist rejim, 1.555 Filistinli esiri "yasadışı savaşçı" statüsünde tutuyor.
7 Ekim’den bu yana 62 Filistinli esir şehit oldu, bunların 40’ı Gazze’den.
İşgal güçleri, şehit olan 60 esirin naaşını hala teslim etmeyerek rehin tutuyor.
Ebu el-Humus, uluslararası camiayı The Independent'ın ifşa ettiği bu vahşeti durdurmak için harekete geçmeye çağırdı. İşgal rejiminin askeri üsleri, gizli hapishaneleri ve toplama kamplarının dünyadan bağımsız işlediğini belirten Ebu el-Humus, buralarda çok daha büyük savaş suçlarının işlendiğine dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.