İngiltere de Gazze'de ateşkese karşı

İşgalci ABD'nin ardından İngiliz hükümeti de siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının sürmesini istediklerini açıkladı.
Londra'daki yabancı gazetecilere yönelik basın brifinginde soruları yanıtlayan İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, İngiltere'nin siyonist rejime olan desteğini yineledi.
İşgalci rejimin kendini savunma hakkı olduğunu öne süren sözcü, "Bu konudaki tutumumuz değişmez." dedi.
Ateşkes konusunda İngiltere'nin de ABD gibi düşündüğünü söyleyen Sözcü "Şu anda bizim ve ABD'nin görüşü, tam bir ateşkesin HAMAS'a yardım edeceği yönünde. Bu da bizim şu an desteklediğimiz bir şey değil." diye konuştu.
Sözcü, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "HAMAS'ın saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız." ifadesine ilişkin "Genel Sekreter'in nitelendirmesine katılmıyoruz. HAMAS'ın nefret ve ideolojiden kaynaklanan barbarca tutumunun hiçbir haklı gerekçesi olamayacağı konusunda çok netiz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.