İngiltere'de Filistin'e destek gösterisi

İngiltere'de binlerce gösterici siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
Filistin Dayanışma Kampanyası, El-Aksa'nın Dostları Platformu, Britanya Filistin Forumu, Britanya Müslümanlar Birliği ve Savaşı Durdur Koalisyonu'nun çağrısıyla bir araya gelen göstericiler, Siyonist işgal rejiminin Londra Büyükelçiliği önünde toplandı.
Göstericiler, "Adalet, eylem, boykot, yaptırım istiyoruz", "Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e Filistin özgür olacak" ve "Özgür Filistin" sloganları attı.
El-Aksa'nın Dostları Platformu Başkanı İsmail Patel, gösteride yaptığı konuşmada, Filistin'deki 75 yıllık işgalde 7 milyon Filistinlinin mülteci konumuna düştüğünü söyledi.
Gazze'de 16 yıllık abluka nedeniyle insanlığın siyonist rejim tarafından ayaklar altına alındığını belirten Patel, "israil şimdi de Gazze'deki Filistinlilerin suyunu, gıdasını ve elektriğini kesecek. Bu israil, İngiltere hükümeti tarafından destekleniyor. Tarih bu hükümeti unutmayacak." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.