İnsan Hakları İzleme Örgütü: Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur

İnsan Hakları İzleme Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki kuşatmasını "açıkça savaş suçu" olarak nitelendirdi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi, "Gazze kuşatması açıkça savaş suçudur. Hamas'ın operasyonuna misilleme olarak 2 milyon insanı cezalandırmak bir gerekçe değil. Bu çok basit ve açık." dedi.
Gazze'ye elektrik, su ve gıdanın kesilmesinin de bir savaş suçu olduğunu ifade eden Bechemsi, "Savaş kanunları açıkça, hiçbir sivilin hedef alınmaması gerektiğini söylüyor. Bölgede çatışan her iki taraf da ki bu durumda bu taraf israil oluyor, ihtiyaç sahiplerine insani yardımın ulaştırılmasına izin vermek zorunda." şeklinde konuştu.
Siyonist işgal rejiminin beyaz fosfor kullanımına ilişkin Bechemsi, "Bu çok korkunç bir silah ve israil ordusu daha önce bu silahı bir daha yerleşim yerlerinde kullanmayacağını açıklamasına rağmen yine kullandı." ifadesini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.