İran'da Filistin'e destek gösterisi

Filistin halkına destek ve siyonist rejimin Gazze'ye yönelik bombardımanını protesto etmek için İran genelinde yürüyüşler düzenlendi.
Hamas'ın, siyonist rejime karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası İran ve dünyanın dört bir yanında Filistinlilere destek gösterileri düzenlenmeye başladı.
Filistin halkına destek ve siyonist rejimin Gazze'ye bombardımanını protesto etmek için bugün İran genelinde yürüyüş düzenlendi. Gösterilerde siyonist rejim lanetlenirken, Filistin direnişini destekleyen sloganlar atıldı, pankartlar taşındı.
Tahran'da Gazze katliamına karşı düzenlenen yürüyüş coşkulu bir şekilde başladı.
Yağmurlu havaya aldırış etmeyen Tahran halkı, masum ve mazlum çocuklar ile Gazze halkına destek için sokaklara döküldü.
Siyonist rejimin Gazze halkına yönelik saldırılarının protesto edildiği eylemde İran, Filistin ve Hizbullah bayrakları, "ABD'ye ölüm" ve "israile ölüm" yazan dövizler taşındı.
Yoğun katılımlı destek gösterisinde Tahranlılar mazlum Gazze halkına yardım kampanyası başlatma talebinde bulundu.
Yürüyüşe katılan çok sayıda çocuk, mazlum Gazze halkını savunmak ve çocuk katili siyonist rejimi kınamak amacıyla marşlar seslendirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler, Gazze'deki çocuklar arasında görülen akut yetersiz beslenmenin şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı. Temmuz ayında 2 bin 500 çocuğun hayatı ciddi risk altına girdi.
Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs'ün güneyindeki Sur Bahir Mahallesi'nde yaşayan Hamza İbrahim Amire'yi evini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 16 kişilik aile evsiz kaldı.
Siyonist rejim, Mescid-i Aksâ'nın direniş sembollerinden Hanadi el-Hilvani'ye yönelik iletişim yasağını üçüncü kez 6 ay süreyle uzattı. Hilvani, hem sosyal medya hem doğrudan temas yoluyla birçok isimle görüşmekten men edildi.
Türkiye, Netanyahu liderliğindeki fundamentalist hükümetin Gazze'deki askeri saldırıları genişletme kararını "soykırımın yeni aşaması" olarak niteledi. Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu ve BM'yi sorumluluk almaya çağırdı.