İşgal rejimi zindanlarında 75 Filistinli şehit oldu
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, "Aksa Tufanı" operasyonundan bu yana işgal hapishanelerinde en az 75 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, işgal hapishanelerinde ve "gözaltı" merkezlerinde en az 75 Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu.
Bu rakamın 49'u Gazze'den, 24'ü ise Batı Şeria'dan. Ölümler, "Aksa Tufanı" operasyonunun başlangıcından Ağustos 2025 sonuna kadar gerçekleşti.
BM İnsan Hakları Ofisi, işgal makamlarını, "Filistinli tutuklulara yönelik sistematik işkence ve kötü muamelenin derhal sonlandırılması ve tutukluların yaşam haklarının korunması" konusunda uyardı.
Açıklamada, siyonist rejimin kasıtlı olarak insanlık dışı koşullar dayattığı ve bu koşulların bazı esirlerin ölümüne yol açtığı vurgulandı.
Ofis, siyonist rejimin sistematik işkence yöntemleri arasında sürekli dövme, boğma tehdidi (waterboarding), cinsel şiddet, aç bırakma, hijyen ve sağlık hizmetlerinden yoksun bırakmayı saydı.
Ayrıca, siyonist rejimin Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin hapishanelere erişimini engelleyerek sorumluluktan kaçtığına dikkat çekildi.
BM yetkilileri, söz konusu uygulamaları "savaş suçu ve insanlığa karşı suç" olarak nitelendirdi ve siyonist rejimin derhal tüm kötü muameleleri durdurup, esirlerin güvenliğini sağlaması gerektiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.