İşgal rejiminin saldırılarında 16 Gazzeli daha şehit oldu

Siyonist işgal rejimi, Gazze'de bulunan Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okulla düzenlediği saldırıda 16 Filistinli şehit oldu, en az 50 kişi de yaralandı.
Terör rejimi israil, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde BM'ye ait bir okul ile güneydeki Han Yunus kentinde düzenlediği saldırıda çoğunluğu çocuk en az 16 Filistinli katledildi, 50 kişi de yaralandı.
Siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye karadan, havadan ve denizden saldırmaya devam ediyor.
Gazze'deki El-Megazi Mülteci Kampı'nda BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir okula saldırından işgal rejimi, saldırıda en az 4 Filistinli hayatını kaybetti, bazıları da yaralandı.
İşgal rejiminin savaş uçakları, Han Yunus kentinde çok sayıda yerinden edilmiş kişinin sığındığı bir evi hedef aldı. Saldırıda çoğunluğu çocuk en az 12 Filistinli öldü, çoğu çocuk ve kadın 50 kişi de yaralandı.
El Kassam Tugayları karşısında ağır kayıplar veren işgal rejimi, sivil halkın kaldığı mahalle, okul ve cami gibi barınma alanlarına saldırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.