İşgalci rejim Filistinli genci şehit etti

Filistinli genç Muhammed Samer Süleyman el-Cemal (27), işgalci siyonistlerin ateşi sonucu Hebron'un kuzey girişinde şehit düştü.
İşgalci ordu yaptığı açıklamada, Hebron'da yürüttüğü "operasyon" sırasında bir Filistinlinin askerlerine taş attığını iddia ederek, "tehlikeyi ortadan kaldırmak için" ateş açtıklarını ve Filistinli gencin etkisiz hale getirildiğini, kendi güçlerinde ise herhangi bir zayiat olmadığını öne sürdü.
Öte yandan, Hebron'un güneyindeki Musafir Yatta bölgesine bağlı Um el-Heyr köyünde, Yahudi bir saldırganın, işgalcilerin yürüttüğü toprak tahrip çalışmalarına karşı direnen genç Huda el-Hıdhalin'i ateş ederek şehit ettiği bildirildi.
Gazze'ye yönelik soykırım savaşının başlamasından bu yana işgalci ordu ve yerleşimcilerin Batı Şeria'daki saldırıları artarken, en az 1025 Filistinli şehit düştü, binlercesi yaralandı ve yaklaşık 18 bin kişi esir alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık kaynakları, 15 yaşındaki Atif Abu Khater'in kötü beslenme ve kıtlık nedeniyle şehit olduğunu açıkladı. Son günlerde kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 155'e yükseldi, bunların 90'ı çocuk.
UNICEF, Gazze'de savaş ve açlığın çocuk ölümlerini "tarihte görülmemiş" bir seviyeye çıkardığını, 320 binden fazla çocuğun ağır beslenme yetersizliği riski altında olduğunu açıkladı.
Siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarında 12'si yardım beklerken, 3'ü kadın olmak üzere 22 Filistinli şehit oldu. Han Yunus ve Ez-Zevayide'de sivillerin evleri ve çadırları vuruldu.
Siyonist rejim, ABD desteğiyle Gazze'de 666 gündür süren soykırım saldırılarında 60 bin 332 Filistinliyi şehit etti. Açlık ve hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı da 162'ye yükseldi.