İşgalciler, Fiilistinli esirin evini yıkmakla tehdit etti
İşgalciler, Akaba'da esir Ayman Naci Ghanam'ın evini yıkmak için uyarıda bulundu; kasabada daha önce de iki ev yıkılmıştı.
Filistin'in Tubas kentine bağlı Akaba kasabasında, işgalciler bir esirin evini yıkmakla tehdit etti.
Yerel kaynakların aktardığına göre, işgalciler gece saatlerinde kasabaya bir dizi devriye aracıyla girerek esir Ayman Naci Ghanam'ın iki katlı evini hedef gösterdi ve yıkım uyarısı bıraktı.
Söz konusu kasabada işgalciler, 9 Eylül'de daha önce iki evi yıkmıştı.
Bu hamle, bölgede Filistinli aileler üzerinde baskının devam ettiğini gösteriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.