İşgalciler, Kalkilya'nın doğusunda 7 dönümlük araziye el koydu

Siyonist rejim, Kalkilya'nın doğusundaki Cinsafut köyünde 7 dönüm araziye el koyma kararı aldı. Arazinin, işgal altındaki Neve Menahim ve Ramat Gilad yerleşimlerini birbirine bağlayan askeri yol için kullanılacağı bildirildi.
Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria'nın Kalkilya vilayetinin doğusundaki Cinsafut köyünde 7 dönümlük araziye el koyacağını duyurdu. Filistinli kaynaklar, bu kararın Neve Menahim ve Ramat Gilad adlı yasa dışı yerleşim birimlerini birbirine bağlayan yeni bir askeri yolun yapımı amacıyla alındığını bildirdi.
Filistin Duvar ve Yerleşimlere Direniş Kurumu tarafından yayımlanan rapora göre, işgalciler ve yerleşimciler 2025 yılının ilk yarısında Filistin halkına ve mülklerine karşı toplamda 11 bin 280 saldırı gerçekleştirdi.
Aynı dönemde işgalci yerleşimciler, çoğu çoban yerleşkesi niteliğinde olan 23 yeni yasa dışı yerleşim noktası kurdu. Bu yerleşkeler Ramallah, Nablus, El-Halil, Kalkilya, Tubas ve Kudüs gibi vilayetlerde Filistinlilere ait araziler üzerine inşa edildi. Raporda, bu uygulamaların işgal ordusunun tam desteğiyle yürütüldüğü ve sahadaki durumu fiilen değiştirmeyi amaçladığı ifade edildi.
İşgal makamlarının ayrıca, "askeri amaçlar" bahanesiyle 800 dönümden fazla Filistin toprağını gasp ettiği kaydedildi.
Bu adımlar, siyonist rejimin Batı Şeria'daki sömürgeci genişleme ve yerleşim politikalarını hız kesmeden sürdürdüğünü ve sahadaki demografik yapıyı zorla değiştirme çabasını bir kez daha gözler önüne seriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.