İşgalcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Siyonist rejim polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya giren Yahudiler, kutsal mabedin avlusunda Talmudik ritüeller gerçekleştirerek provokasyona imza attı.
İşgal altındaki Kudüs'te gerilim tırmanmaya devam ediyor. Siyonist rejim destekli Yahudiler, bu sabah da Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi. Baskın, işgalci rejimin sözde polisleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.
Görgü tanıklarının aktardığına göre, onlarca yerleşimci sabah saatlerinde gruplar halinde kutsal mabedin avlusuna girerek, Müslümanların ibadet alanlarında Talmudik ayinler icra etti. Yerleşimcilerin, Aksa'nın farklı noktalarında dolaşarak provokatif turlar yaptığı bildirildi.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, bu tür baskınların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve Mescid-i Aksa'nın statüsünü hedef aldığını sık sık vurgulasa da işgal rejimi sistematik olarak bu tür ihlalleri sürdürmeye devam ediyor.
Son yıllarda özellikle fanatik Yahudi örgütlerinin baskılarıyla bu tür girişimler daha da artarken, siyonist rejimin destek verdiği bu eylemler Filistinliler tarafından Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekân olarak bölünmesine zemin hazırlama çabası olarak değerlendiriliyor.
Mescid-i Aksa, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren Gazze'ye yönelik saldırılarla eş zamanlı olarak neredeyse her gün benzer baskınlara maruz kalıyor. Filistinliler, bu ihlallere karşı direnmeye devam ederken, Kudüs'teki tansiyon her geçen gün daha da yükseliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.