İşgalcilerin, Gazze'yi yönetmek için el-Fetih'i kullanmayı düşündüğü iddia edildi

Siyonist işgal rejiminin, Gazze'yi yönetmek için Mahmud Abbas hükümeti istihbarat şefi Majid Faraj'ı kullanmayı düşündüğü öne sürüldü.
Mahmud Abbas hükümeti istihbarat müdürü Macit Farac'ın, Gazze Şeridi'nin güneyinde, HAMAS'ı desteklemeyen ailelerden oluşan silahlı bir güç kurmak için çalışmalara başladığı ifade edildi.
Filistin Genel İstihbarat Servisi Başkanı Macit Farac ve diğer el-Fetih yönetimi yetkililerinin isimleri, işgalin Gazze'ye yönelik saldırısının ardından yaptığı arayışın bir parçası olarak ortaya çıktı. İşgalciler, Farac ve bazı el-Fetih yetkililerini "ılımlı" olarak sınıflandırıyor.
İşgal medyası Kan ve Reshet Beit'in salı günkü haberlerine göre Macid Farac'ın adaylığı güçlü bir şekilde devam ediyor.
Siyonist rejimin sözde Savunma Bakanı Yoav Galant tarafından kapalı kapılar ardında yapılan son güvenlik görüşmelerinde, Gazze'yi yönetmesi için Farac'ın aday gösterildiği aktarıldı.
İşgal medyası Kan, "Güvenlik Konseyi'nin sözde başkanı Tzachi Hanegbi'nin kısa süre önce Başbakan Benjamin Netanyahu'nun onayıyla Farac ile görüştüğünü" açıkladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.