İslam İşbirliği Teşkilatı "Gazze" gündemiyle toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) dışişleri bakanları düzeyindeki Gazze konulu 2'nci olağanüstü toplantısı yarın gerçekleştirilecek.
İİT, 7 Ekim'den bu yana siyonist işgalcilerin saldırılarına maruz kalan Gazze'deki duruma ilişkin dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplanacak.
Toplantı, Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde üye ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Yarın yapılacak toplantıda, Gazze'ye yönelik saldırılar ile Uluslararası Adalet Divanında (UAD) siyonist rejimin Filistin'e yönelik soykırım suçundan yargılanması konularının ele alınacağı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.