İslami Cihad: Direniş gruplarının elinde takas için yeterli sayıda esir var

İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nahale, Filistinli direniş gruplarının işgal hapishanelerindeki Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir takası gerçekleştirmek için yeterli sayıda esire sahip olduğunu söyledi.
Ziyad en-Nahale, söz konusu açıklamaları Aksa Tufanı operasyonun birinci yıldönümü münasebetiyle yaptı.
Direnişin, işgalin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, yeniden imar ve Filistinli esirlerin işgal hapishanelerinden serbest bırakılmasını sağlamak için esir takası konusundaki ısrarını vurgulayan Ziyad en-Nahale, bölgedeki direniş güçlerinin birliğinin zafer için bir gereklilik olduğunu söyledi.
Filistin halkının birliğinin düşmana karşı en önemli görevlerden biri olduğunu vurgulayan en-Nahale, Lübnan cephesindeki İslami Cihat direnişçilerinin Hizbullah savaşçılarıyla omuz omuza savaştığına dikkat çekti.
Arabuluculuk çabaları aylardır devam etmesine ve Gazze'ye yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve esir takası için birbiri ardına anlaşma önerileri sunulmasına rağmen, siyonist rejim sözde başbakanı Netanyahu yeni koşullar öne sürmeye devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.