İslami Cihad: Han Yunus’taki hastane saldırısı insanlığa karşı işlenmiş bir suç

Filistin İslami Cihad Hareketi, işgal rejiminin Han Yunus’taki Nasser Hastanesi’ni hedef alarak gazeteciler ve sağlık çalışanlarını şehit ettiği saldırıyı "yeni bir insanlık suçu" olarak nitelendirdi.
İslami Cihad, işgal rejiminin Han Yunus’taki Nasser Hastanesi’ne düzenlediği saldırıyı en sert şekilde kınadı.
Açıklamada, saldırının gazetecileri, sağlık çalışanlarını ve sivilleri hedef aldığı, çok sayıda şehit ve yaralıya yol açtığı vurgulandı.
Hareket, uluslararası kuruluşların ve dünya hükümetlerinin işgal rejiminin vahşi saldırılarına karşı etkisiz kalmasını eleştirerek, bu durumun Tel Aviv’i masum sivillerin kanını dökmeye teşvik ettiğini belirtti.
İslami Cihad, bu saldırının modern çağın en acımasız soykırım savaşlarından biri olduğunu ifade etti.
Açıklamada ayrıca, medya ve sağlık ekiplerine yönelik sistematik ve sürekli hedeflemelerin, işgal rejimi hükümeti ve ordusunun tarih boyunca en suçlu ve yozlaşmış güçlerden biri olduğunu bir kez daha gösterdiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.