Kassam Tugayları: Cibaliye'de 4 siyonist rejim askeri öldürüldü
Hamas hareketinin askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, bugün savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye'nin el Beled bölgesine giren işgal rejimi sözde ordusuyla çatışmalara girdiğini duyurdu.
Kassam Tugayları, çatışmalar sırasında savaşçılarının bombalar, anti-zırh, anti-personel ve tahkimat füzeleri kullandığını ve 4 siyonist rejim askerini öldürüp çok sayıda askeri yaraladıklarını bildirdi.
Kassam Tugayları dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahia'da beş siyonist rejim askerini füzeyle hedef alıp öldürdüklerini duyurmuştu.
İslami Cihad hareketinin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri de bugün savaşçılarının Refah'ın doğu sınırında işgal askeri araçlarını hedef aldığını duyurdu. Yapılan kısa açıklamada, hareketin savaşçılarının havan mermileriyle doğrudan araçlara saldırdığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.