Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Kassam mücahitleri, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde siyonist işgalcilere karşı başarılı bir pusu operasyonu gerçekleştirdiklerini duyurdu.
Kassam Tugayları, Refah'ın batısında yer alan Tel es-Sultan Mahallesi'ndeki Tayaran Caddesi'nde işgalcilere karşı "karma bir operasyon" düzenlediklerini açıkladı.
Açıklamada, dört adet zırhlı "Hummer" tipi askeri cip ve bir "Amolisya" tipi askeri kamyondan oluşan siyonist gücün, kurulan pusuyla bölgeye çekildiği belirtildi.
Mücahitler, işgal araçlarını daha önceden yerleştirdikleri "Şuvaz" tipi patlayıcılarla hedef aldı.
Patlamaların ardından bölgeye yaklaşan Kassam savaşçıları, hayatta kalan işgal askerleriyle sıfır mesafeden çatışmaya girdi.
Açıklamaya göre, işgalci askerler arasında ölü ve yaralılar bulunuyor.
Operasyonun ardından güvenli bir şekilde çatışma bölgesinden geri dönen mücahitlerin aktardığı bilgilere göre, düşman güçlerine ağır kayıplar verdirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.