Katil rejim Gazze'de 6 gazeteciyi daha şehit etti

Gazze'de Şifa Hastanesi yakınındaki basın çadırına düzenlenen saldırıda, Al Jazeera muhabirleri Enes el-Şerif ve Muhammed Kurayka ile birlikte 7 kişi şehit oldu. Uluslararası kurumlar saldırıyı kınadı, HAMAS ve İslami Cihad bunu "planlı bir suikast" olarak nitelendirdi.
Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınında bulunan basın çadırı, pazar gecesi siyonist rejime ait bir insansız hava aracı tarafından hedef alındı. Saldırıda, Al Jazeera muhabirleri Enes el-Şerif ve Muhammed Kurayka'nın yanı sıra fotoğrafçılar İbrahim Zahir ve Muhammed Nufel, gazeteci Muhammed Halidi ve kameraman Mümin Aliyve dahil olmak üzere toplam 7 kişi şehit oldu.
Al Jazeera muhabiri Hani eş-Şaer, saldırının gazetecilerin bulunduğu çadırın doğrudan hedef alınmasıyla gerçekleştiğini ve olayda çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı. Gazze Şifa Tıp Merkezi Direktörü Muhammed Ebu Selmiye, saldırının hastane yerleşkesinde basın mensuplarına yönelik doğrudan bir suikast olduğunu belirtti.
Siyonist rejim ordusu, saldırının ardından yaptığı açıklamada Enes el-Şerif'i "terörist" olarak nitelendirdi ve HAMAS üyesi olmakla suçladı. El-Şerif, son dönemde Gazze'deki soykırım ve açlık görüntülerini dünyaya aktardığı için işgal medyasında hedef gösterilmişti.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, saldırıyı kınayarak basın mensuplarının görevlerini özgürce yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. BM Özel Raportörü Irene Khan, "israil gerçeği öldürmeye çalışıyor ama bunu başaramayacak" dedi. Gazetecileri Koruma Komitesi, 7 Ekim 2023'ten bu yana en az 180 Filistinli gazetecinin öldürüldüğünü bildirdi. ABD Gazeteciler Derneği de el-Şerif'i "saygın bir gazeteci" olarak tanımladı.
HAMAS, saldırının "faşizmin ve vahşetin en uç noktası" olduğunu belirterek uluslararası toplumu acil harekete geçmeye çağırdı. İslami Cihad Hareketi ise olayın, "gazetecileri susturarak yeni katliamların önünü açma planının parçası" olduğunu ifade etti.
Siyonist rejim, savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Al Jazeera ekibinden İsmail el-Gul ve Husam Şebat'ın da aralarında bulunduğu birçok gazeteciyi hedef almıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.