Katil rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 47 Filistinli şehit oldu
Siyonist rejimin özellikle Han Yunus ve Gazze şehirlerine saldırıları artarak devam ediyor. Dünden bu yana yapılan hava saldırılarında 47 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
İlk olarak, bir insansız hava aracı, Gazze'nin doğusundaki el-Tuffah Mahallesi'ni hedef aldı. Bu saldırıda 8 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
Ayrıca, Han Yunus'un doğusunda bulunan Abasan el-Kebira beldesine yönelik yapılan başka bir saldırıda, bir Filistinli daha şehit oldu.
Gazze'nin orta kesiminde, bir eve düzenlenen saldırıda 7 kişi katledildi.
Han Yunus'un batısındaki mültecilerin yaşadığı alanda, siyonist rejimin hava saldırısı sonucu 2 kişi daha şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar, Şifa Filistin Hastanesi'ne sevk edildi.
Zeytun Mahallesi'ndeki El-Sikka Caddesi'nin hedef alındığı bombardımanda 3, Tuffah Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda da 3 Filistinli şehit oldu.
Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentindeki hava saldırısında 5 Filistinli katledildi.
Han Yunus kentinin batısında zorla yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadır bombalandı. Saldırıda üçü çocuk, biri kadın 8 Filistinli şehit oldu.
Gazze ve Han Yunus'un farklı bölgelerine düzenlenen saldırılarda ayrıca çok sayıda kişinin şehit olduğu ve yaralandığı belirtildi.
Bu saldırılarla birlikte, 7 Ekim 2023’te başlayan Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik işgali, toplamda 52 bin 243 Filistinlinin şehit olmasına, 117 bin 639 kişinin ise yaralanmasına yol açtı.
Bu sayıların henüz kesin olmadığı, çünkü enkaz altında çok sayıda insanın olduğu ve sağlık ekiplerinin bu bölgelere ulaşamadığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.