Katliamcı rejim Gazze'de suikast düzenledi: Komutan Musbah Dayye şehit oldu

Katil rejim, Ketayib el-Mücahidin'in Askeri Konsey üyesi Musbah Selim Dayye'yi (Ebu Selim) eşiyle birlikte suikastla şehit etti. Dayye, oğlu ve birçok direniş lideriyle birlikte uzun yıllar cihad mücadelesi vermişti.
Ketayib el-Mücahidin, "üst düzey komutanlarından Musbah Selim Dayye'nin (Ebu Selim) Gazze'de siyonist rejimin düzenlediği alçak bir suikast sonucu eşiyle birlikte şehit olduğunu" duyurdu.
Yapılan açıklamada, şehidin hayatı boyunca direnişin ön saflarında yer aldığı, örgütün kurucu genel sekreteri şehit Ebu Hafs ve şehit Ebu'ş-Şeyh ile omuz omuza cihad ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca, komutan Dayye'nin bu uğurda oğlunu, saha komutanı şehit Selim'i de feda ettiği vurgulandı.
Dayye'nin, geçmişte yaralandığı ve birçok kez suikast girişimine maruz kaldığı, ancak direnişten bir an olsun geri durmadığı ifade edildi. Ketayib el-Mücahidin, komutanlarının işgalciyi ağır darbelere uğratan operasyonlarda derin izler bıraktığını kaydetti.
Açıklamada, Ebu Selim'in ciddi bir hastalığa rağmen yurt dışındaki tedavisini yarıda keserek Aksa Tufanı'nın başlamasıyla Gazze'ye döndüğü ve mücadelesine ön saflarda devam ettiği belirtildi.
Ketayib el-Mücahidin, "Suikastlar, alçak saldırılar ve işgalcinin işlediği suçlar azmimizi kıramayacak. Direniş yolunda yürümeye ve işgali topraklarımızdan söküp atana dek mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Şehit Musbah Dayye'nin kanının ve tüm şehitlerin fedakârlığının özgürlük yolunu aydınlatmaya devam edeceği vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.