Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Filistin’e destek yürüyüşü

Filistin direnişine destek vermek ve siyonist işgalcilerin katliamını protesto etmek için Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler, yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler önünden başlanan yürüyüşe yoğun katılım gerçekleşti. "Filistin’e destek, siyonist israile lanet" sloganları atıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra okunan basın açıklamasına; “İnkâr edenlere de ki: Yakında mağlup olacaksınız ve cehenneme sürüleceksiniz. Orası ne kötü bir kalma yeridir.” ayetiyle başlandı.
Siyonist israilin hedef gözetmeden gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterilen açıklamada, “Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri, öğrenci kulüpleri ve Mescid Birliği olarak, Gazze’de yaşananların bir savaş ya da çatışma olmadığını, açıkça sistematik bir vahşet, soykırım ve etnik temizlik süreci olduğunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Uluslararası kamuoyunun gözü önünde gerçekleşen saldırılar, özellikle kadınları ve çocukları hedef alarak açık bir soykırıma dönüşmüştür. İşgalci siyonist rejim, yalnızca askeri operasyonlarla sınırlı kalmayıp; elektrik, su ve gıda erişiminin engellenmesi, okulların, çadırların ve hastanelerin bombalanması, yardıma giden sağlıkçıların katledilmesi, gazetecilerin diri diri yakılması gibi insanlık dışı yöntemlerle topyekûn bir yıkım politikası yürütmektedir. Bu eylemler hem uluslararası hukuk açısından açık bir savaş suçu, hem de ahlaki ve insani bakımdan büyük bir utançtır.” diye belirtildi.
Üniversite yönetimlerine boykot konusunda hatırlatma yapılan açıklamada üniversitelerde satışı devam eden siyonist destekçisi ürünlerin satışının sonlandırılması talep edilerek, “Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri, öğrenci kulüpleri ve Mescid Birliği olarak, uluslararası medyanın ve kurumların sessizliğine rağmen gerçekleri haykırmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz.” açıklamasına yer verildi.
Basın açıklaması Dr. Fatih Ulugöl’ün yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.