Kolombiya Cumhurbaşkanı: Yüzden fazla Filistinlinin yiyecek isterken öldürülmesine soykırım denir

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro Urrego, "Yiyecek isteyen 100'den fazla Filistinli, Netanyahu tarafından öldürüldü. Bunun adı soykırımdır." ifadelerini kullandı.
Siyonist işgalciler, Gazze şehrinin batısında yardım bekleyenlere yönelik vahşi saldırısında en az 150 Filistinliyi şehid etti, 1000 kişiyi de yaraladı.
Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro Urrego, siyonist rejimin gıda yardımı bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açmasına sert tepki gösterdi.
Petro, "Yiyecek isteyen 100'den fazla Filistinli, Netanyahu tarafından öldürüldü. Bunun adı soykırımdır ve dünya güçleri kabul etmek istemese de Holokolst'u hatırlatmaktadır. Dünya Netanyahu'yu engellemelidir" dedi.
Petro, ayrıca Kolombiya'nın işgal rejiminden tüm silah alımlarını askıya aldığını duyurdu.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.