Küba lideri Miguel Diaz-Canel: Terörist devlet israil

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, siyonist işgal rejimini "terörist devlet" olarak nitelendirdi.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarını X sosyal medya hesabında değerlendiren Küba lideri Miguel Diaz-Canel, siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde tüm insanlığı aşağılayıcı eylemlerde bulunduğunu vurguladı.
Miguel Diaz-Canel, şu ifadelere yer verdi:
"Terörist devlet israilin Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği soykırım, tüm insanlık için bir aşağılamadır. Daha ne kadar bu dokunulmazlıkları sürecek? İşledikleri cinayetler daha ne kadar cezasız kalacak? Hiçbir zaman kayıtsız kalmayanlardan biri olan Küba, 'Filistin'i savunan ses' olarak tepkisini dile getirmeyi her zaman sürdürecek"
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kudüs Seriyyeleri, işgalcilerin Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde ilerleyişi sırasında yüksek etkili patlayıcıyla bir askeri aracı hedef alarak imha ettiklerini duyurdu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, siyonist rejimin Gazze'de sürdürdüğü soykırım suçlarına karşılık olarak yeni bir dizi askeri operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.
Gazze Şeridi'nde soykırımcı işgal ordusunun son 24 saatte gerçekleştirdiği saldırılarda en az 85 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırılar, evlere, çadırlara, mülteci kamplarına ve yardım merkezlerine yöneldi. Şehitler arasında çok sayıda çocuk da bulunuyor.
Siyonist rejimin bu sabah Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda Filistinli şehit oldu. Nuseyrat, Gazze ve Han Yunus'taki sivil alanlar bombalandı, çadır kampları hedef alındı.