Kudüs'te zorbalık sürüyor: İşgalciler Silvan'da konut ve iş yerlerini yıktı

İşgal rejimi, Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan beldesinde Filistinlilere ait bir konutu, araç yıkama tesisini ve bir evin çevresini saran duvarı yıktı.
Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere yönelik sistematik yıkım politikasını sürdürüyor.
Bugün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan beldesinde, Filistinli Hani es-Selayime'ye ait bir konut ile oto yıkama tesisi yerle bir edildi.
Kudüs Valiliği'nden alınan bilgiye göre, yıkım işlemi Ayn el-Luze Mahallesi'nde gerçekleştirilirken, aynı saatlerde Silvan'ın El-Bustan Mahallesi'ne de baskın düzenleyen işgal belediyesi ekipleri, geçtiğimiz haftalarda evi yıkılan Tamer Avde'nin arsasını çevreleyen duvarı da yıktı.
Yıkımlar sırasında bölgeye çok sayıda işgal polisi sevk edilerek mahalleye giriş çıkışlar kısıtlandı. Filistinli ailelerin tepkilerine rağmen iş makineleri geri adım atmadı.
İşgal rejiminin özellikle Kudüs çevresindeki yerleşim planları kapsamında Filistinlilere ait yapıları ruhsatsız gerekçesiyle yıkması, uluslararası hukuka göre açık bir insan hakkı ihlali olarak kabul ediliyor.
İnsan hakları örgütleri, Kudüs'teki yıkımların demografik yapıyı Yahudi lehine değiştirme amaçlı olduğuna dikkat çekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.