Liberman: Yahya Sinvar, savaşı Netanyahu'dan daha iyi yönetiyor
Siyonist işgal rejimi sözde eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, HAMAS'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın, tünellerden savaşı Netanyahu'dan daha iyi yönettiğini söyledi.
Eski işgal Savunma Bakanı Avigdor Liberman, sözde Başbakan Benjamin Netanyahu ve Savaş Kabinesi'ni sert bir dille eleştirerek Netanyahu'nun sözde devleti kayba sürüklediğini, HAMAS ve lideri Yahya Sinvar'ın tünellerden savaşı Netanyahu'dan daha iyi yönettiğini belirtti.
İşgal medyasının aktardığı açıklamalarında Liberman, hükümetin saldırıları nasıl yöneteceğine dair bir vizyonu ve planının olmadığını, Netanyahu'nun kafa karışıklığı nedeniyle uluslararası desteği kaybettiğini söyledi.
İşgal hükümetinin yaptığı her şeyin siyasi hayatta kalmayı amaçladığını belirten Liberman, Aksa Tufanı'na atıfta bulunarak 7 Ekim başarısızlığı olarak adlandırdığı olaydan sorumlu olan başbakan, savunma bakanı ve genelkurmay başkanı da dahil olmak üzere herkesin gitmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.