Libya Müftüsü Giryani: Birden fazla kez umre yapmak yerine Gazze'ye yardım edin

Libya Başmüftüsü Şeyh Sadık Giryani, birden fazla kez umre yapmanın israf olduğunu, umreye harcanacak paranın Gazze'ye yardım için kullanılması gerektiğini söyledi.
Siyonist işgal rejiminin zorla abluka altında tuttuğu, halkına yönelik katliam ve soykırım gerçekleştirdiği Gazze'ye acil yardım çağrısında bulunan Libya Başmüftüsü Şeyh Sadık Giryani, "Gazze halkı yok edilirken birçok kez umre yapmanın israf olduğunu" söyledi.
Giryani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "birden fazla kez umre yapmak için para ödemenin israf olduğunu, bu paranın Gazze halkına ve Filistin direnişine destek olmak için harcanması gerektiğini belirterek "Gazze halkına destek olmak her şeyden daha önceliklidir" dedi.
Abluka altındaki Gazze'de Filistin halkı yok edilirken, Müslümanların umre yapmak için kalabalık oluşturmasının "en önemli ibadet" şekli olmadığını belirten Giryani, bunun "gaflet ve yanlış bir davranış" olduğunu söyledi.
Şeyh Giryani, halkın işgalcileri destekleyen yabancı restoranlara yönelmesini de kınayarak, "onlara ödenen paranın Gazze halkını öldürmeye ve aç bırakmaya gittiğini" belirtti.
Siyonist rejim ve ABD'nin Gazze'ye yardım için "liman inşa etme" iddialarına kanılmaması konusunda da uyarıda bulunan Şeyh Giryani, bunun "siyonistlerin önerisi" olduğunu ifade etti.
Giryani, ayrıca "Gazze halkına yardım ulaştırmak için konvoylara ve geçişlere değil, ateşkese ihtiyaç olduğunu" söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.