Libya Müftüsü Giryani: Birden fazla kez umre yapmak yerine Gazze'ye yardım edin

Libya Başmüftüsü Şeyh Sadık Giryani, birden fazla kez umre yapmanın israf olduğunu, umreye harcanacak paranın Gazze'ye yardım için kullanılması gerektiğini söyledi.
Siyonist işgal rejiminin zorla abluka altında tuttuğu, halkına yönelik katliam ve soykırım gerçekleştirdiği Gazze'ye acil yardım çağrısında bulunan Libya Başmüftüsü Şeyh Sadık Giryani, "Gazze halkı yok edilirken birçok kez umre yapmanın israf olduğunu" söyledi.
Giryani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "birden fazla kez umre yapmak için para ödemenin israf olduğunu, bu paranın Gazze halkına ve Filistin direnişine destek olmak için harcanması gerektiğini belirterek "Gazze halkına destek olmak her şeyden daha önceliklidir" dedi.
Abluka altındaki Gazze'de Filistin halkı yok edilirken, Müslümanların umre yapmak için kalabalık oluşturmasının "en önemli ibadet" şekli olmadığını belirten Giryani, bunun "gaflet ve yanlış bir davranış" olduğunu söyledi.
Şeyh Giryani, halkın işgalcileri destekleyen yabancı restoranlara yönelmesini de kınayarak, "onlara ödenen paranın Gazze halkını öldürmeye ve aç bırakmaya gittiğini" belirtti.
Siyonist rejim ve ABD'nin Gazze'ye yardım için "liman inşa etme" iddialarına kanılmaması konusunda da uyarıda bulunan Şeyh Giryani, bunun "siyonistlerin önerisi" olduğunu ifade etti.
Giryani, ayrıca "Gazze halkına yardım ulaştırmak için konvoylara ve geçişlere değil, ateşkese ihtiyaç olduğunu" söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.